ECU klonlama, bir aracın Motor Kontrol Ünitesi’nde (ECU) depolanan yazılım ve verilerin kopyasını oluşturmak ve başka bir ECU’ya aktarmak işlemidir.
ECU, yakıt enjeksiyonu, zamanlama ve emisyon kontrolü de dahil olmak üzere aracın motor fonksiyonlarını kontrol eden bir aracın beynidir.

ECU klonlama, özel veya değiştirilmiş yazılım yükleyerek aracın performansını değiştirmek isteyen araç sahipleri tarafından sıklıkla kullanılır.
Mevcut ECU kopyalanarak ve yeni bir ECU’ya aktararak, değiştirilmiş yazılım orijinal ECU (desteklenen) ayarlarını etkilemeden yüklenebilir.

ECU klonlama, ECU arızası veya işlev bozukluğu durumunda orijinal ayarları ve verileri korumak için yedekleme yöntemi olarak da kullanılabilir.
Bu, araç sahibinin tüm sistemi yeniden programlamadan bir yedek ECU’ya orijinal ECU ayarlarını ve verilerini kolayca geri yükleyebilmesini sağlar.

Dimsport slave cihazlarla ücretsiz olarak aracı orjinale cevirebilir,ilave ücret ödemeden klonlama yapabilirsiniz.
Slave cihazların master cihazlardan hiçbir farkı yoktur. Tek fark Master cihazda dosyaları siz yapıyorsunuz slave cihazda dosyaları biz yapıyoruz.
Ancak ne yazıkki ülkemizde bazı satış politikaları sen Master Cihaz al istediğin yerden dosya alırsın bir dosya alırsın istediğin kadar yazarsın mantığı ile araç yazılımı yapmayı düşünmeyen kişileri pahalı master cihazlara yönlendirmektedirler.
Bu gibi durumlar görünüşte mantıklı gelsede genel olarak hiç ekonomik olmamaktadır.
Hatta baska aracın dosyasını yazmak sureti ile aracın Ecu’sunu bloke edebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir