Kısaca değinmek gerekirse burada sizin iş modelinizi iyi seçmeniz gerekiyor.

1. İşyeriniz var ve araç yazılım çözümlerini müşterilerinizemi sunmak istiyorsunuz?
2. Araç yazılımı ile ilgili eğitim aldınız veya alacaksınız ve kendi yazılım şirketinizi ve bayi ağınızı kuracaksınız

Öncelikle Slave yada master cihazlar ne olursa olsun vidasına kadar birebir aynıdır. ancak içindeki yazılımından dolayı Slave cihazın çok daha uygun master cihazın ise 2-3 kat daha pahalı olmaktadır.

1. seçenekte sizlere önerimiz kesinlikle slave cihazdır ancak alacağınız cihazın belli bir çözüm ortağı yazılım firması ile anlaşıp dosyalarınızı onlara yaptıracaksınız. yapılan dosyalar şifrelidir çözüm ortağınız hariç kimse göremez
2. seçenekte ise master cihaz almanız sonuç itibari ile araç yazılımı işide bir meslektir ve bu meslekte yazılım alanında eksiklikler bulunmaktadır.

Bu cihazları ve hazır yazılımları satan bazı firmalar araç yazılımı hakkında hiçbir bilgisi olmayan ve olmayacak kişilere bile master cihaz öneremektedir bunun genel sebebi “sen al istediğin yerle çalısırsın” mantıgında ilerlemektedir.
Fikir mantıklı gelebilir ancak bu işi profesyonel olarak yapmayacak bir kişi için pekte ekonomik sonuçlar doğurmayacaktır. aynı tamircinin turboyu kendisi tamir etmeye çalışması yada uygun cihazlar olmadan motor rektefe yapması gibi.

Örnek vermek gerekirse
new genius master cihaz = 4600€
diyelimki dısarıdan satın alacaksınız en düşük maliyetli dosya 50€ farzedelim ki 6 ayda 250 dosya yaptınız buda 12500€ eder
sadece işe girişmek için ilk 6 ayda yaklasık 17100€ maliyet ve toplamda 250 aracınıza arac bası maliyetiniz 68.4€ civarı gelecektir yaklaşık 1436TL’dir.

ama… slave cihazla aynı senaryoyu yapacak olursak;
new genius slave cihaz = 1900€
araç bası dosya maliyeti = ~20€
Fiyatlar ortalama olabilecek kampanyasız fiyatlardır.
6 ayda 250 araç yaptınız ve toplamda 5000€ ödediniz. 27.6€ karsılıgında cihazın parasınıda cıkardınız ve makul bir maliyetle işinizi yapmaya devam edeceksiniz.

1 Yorum

  1. İbrahim Yıldırım

    Chiptuning sayesinde arabamın performansı inanılmaz derecede arttı. İnanılmaz bir deneyim!

    Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir