ECU Chip Tuning Sahtekarlıklarına Karşı Dikkatli Olun

Hiç fiyatının cazibesiyle bir hizmet satın aldınız ve sonunda beklentilerinizi karşılamadığını fark ettinizmi? Şüphesiz ki, eğer bir teklif çok iyi görünüyorsa, muhtemelen gerçek olmayabilir. “Ne için ödeme yaparsan, onu alırsın” ifadesi, burada en iyi şekilde uygulanabilir.

Son zamanlarda, ECU (motor kontrol birimi) remapping (yeniden haritalama) hizmetleri sunan bazı firmaları araştırdım ve bunların sayısının bir hayli fazla olduğunu gördüm. Araştırmalarım sırasında, bazı uygulayıcıların düşük fiyatlarla, fantastik güç ve yakıt tüketiminde verimlilik iddiaları sunduklarını fark ettim.

Bu hizmetler ilk bakışta çok cazip görünebilir. Ancak daha deneyimli bir gözle, hizmetin kalitesinin genellikle vaatlerle örtüşmediğini görürsünüz. Yetersiz tecrübeye sahip firmaların yeniden haritalama hizmetleri genellikle bir tür kara sanata dönüşür. Müşteriler genellikle cazip bir teklifin tuzağına düşer ve sonuçta büyük bir hayal kırıklığı yaşarlar.

ECU remapping ve faydaları hakkında bir şeyler duyduğunuzu ve böylece bölgenizde en iyi ECU remapping hizmetlerini araştırmak için internete başvurduğunuzu düşünün.

CAZİP GÖRÜNEN ECU REMAPPING FIRSATLARI Piyasada, müşteriyi çekmek için çeşitli cazip teklifler sunan birçok ECU remapping firması bulunmaktadır. Belki de “endüstri lideri” güç artışı ve canlı veya dyno ayarları vaat eden bir ECU remapping firmasının reklamını görmüş olabilirsiniz.

BU İFADELERİ HATIRLAYIN Çok iyi görünen ECU remapping teklifleri karşısında hatırlamanız gereken iki kelime var: “Alıcılar dikkatli olsun.”

DOLANDIRICILIĞIN İŞARETLERİ ECU remapping firmaları için kırmızı bayraklar genellikle “Türkiyenin Bir Numaralı” Tuning Firması veya “Canlı Chiptuning” gibi iddialar ve gerçekçi olmayan güç ve yakıt verimliliği vaatleri şeklinde ortaya çıkar.

“Live Remapping” kavramı, motor yönetim verileri değiştirilirken arabanın yolda veya dyno’da sürülmesi anlamına gelir, ancak bu sadece araç çalışırken ve bir sonraki ECU’su olmadan gerçekleştirilebilir. Eğer birisi size canlı yeniden haritalama yaptıklarını veya dyno’da yeniden haritalamanın bir şekilde daha üstün olduğunu söylüyorsa, durup düşünme zamanı gelmiştir!

GÜVENİLİR DEĞERLENDİRMELER En güvenilir değerlendirmeler genellikle sayfa sahibinin düzenleyemediği ve çok sayıda arkadaşının sahte değerlendirmeler bırakamayacağı değerlendirmelerdir.

Firma hakkında 1 VE 5 YILDIZLI YORUMLARI OKUYUN Bir hizmet hakkındaki 1 yıldızlı yorumların neden bırakıldığını anlamak önemlidir. Belki de yorumu bırakan kişi bir rakip veya bir trol olabilir, ancak genellikle bu yorumları bırakanlar, bir hizmetten memnun kalmamış kişilerdir. Bu yüzden, hem 1 yıldızlı hem de 5 yıldızlı yorumları okuyarak hizmetin tam bir ölçütünü almak önemlidir.

SİGORTA Çoğu firma, sigortalı olduklarını ifade eder. Ancak, bu genellikle doğru türde bir sigorta kapsamı anlamına gelmez. Tecrübelerime göre, gerçekten sigortalı olan tuning uzmanları bile genellikle doğru türde bir teminata sahip değiller. Bu, bir şeyler ters gittiğinde, aslında sigortalı olmadığınız anlamına gelir.

MOBİL ECU REMAPPING Bazı mobil ECU remapping firmaları sektöre kötü bir itibar kazandırmıştır. Profesyonel remapping firmalarının yüksek kaliteli, doğru şekilde sigortalanmış bir hizmet sunmak için ekipman, yazılım, sigorta, tesis ve eğitime çok büyük yatırımlar yapması gerekmektedir. Ancak bazı insanlar remapping işini hızlı para kazanma yoluna çeviriyor ve bu, genellikle çok az veya hiç yatırım yapmadan gerçekleştiriliyor…

BİR MOBİL ECU REMAPPING HİZMETİ SUNAN BİR FİRMANIN TİPİK MALİYETLERİ

Dükkan kirası veya İşyeri maliyeti: yok
Internet üzerinden 100$ gibi düşük bir fiyata klonlanmış Cihaz Al
Tuning dosyaları (forum sitelerinden) 3-5 $ gibi düşük bir fiyata satın al (bazen bedava)
Görünümü güzel ucuz veya düşük maliyetli bir web sitesi.
İletişim  için yalnızca bir cep telefonu ile çalışır (ortalık karışırsa hat değişimi yapılır)
Eleman Yok (SSK)
Vergi Yok (Fatura genellikle kesemez +kdv eklendir diyerek caydırmaya çalışır)
Sadece nakit çalışır (havale kredi kartı kabul etmez)
İşler sarpa sarınca bir süre ortadan kaybolurlar.
İtibar konusunda endişeye gerek yok yeni hat yeni marka adı tamamdır.
Son olarak biraz muhabbet açıldığında teknik detaya girmekten kaçınırlar.

Bu şekilde kestirme yollarla kolay para kazanma uğruna yapılan işlemlerin aracınıza ne zararlar verebileceğini hayal edebiliyor musunuz?

Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucu:

  1. Gerçek olmayacak kadar iyi tekliflere dikkat edin
  2. Kırmızı çizgilere dikkat edin.
  3. Firmanın değerlendirmelerini okuyun (iyi – kötü)
  4. Firmanın vergi kaydı oldugundan kurumsal telefonu olduğundan emin olun.

Ne için ödeme yaptığınızı anlayın. En ucuz seçenek her zaman en iyisi değildir.

13 Yorumlar

  1. Ahmetcan Yıldırım

    Chiptuning ile aracımın hızlanması adeta bir başka seviyeye taşındı. Performanstan ödün vermeden güçlü bir sürüş sağlıyor.

    Yanıtla
  2. Serkan Demir

    Chiptuning sayesinde arabamın performansı inanılmaz derecede arttı. İnanılmaz bir deneyim!

    Yanıtla
  3. Kerem Arslan

    Chiptuning ile aracımın tepki süresi çok daha hızlı ve hassas. Sanki bir yarış arabasında sürüş yapıyorum.

    Yanıtla
  4. Özgür Kılıç

    Chiptuning sayesinde aracım daha atik ve sportif bir karaktere büründü. Her sürüş keyif dolu hale geldi.

    Yanıtla
  5. Emre Aksoy

    Chiptuning ile aracımın motoru daha canlı ve responsif hale geldi. Gaz tepkileri anında ve etkileyici.

    Yanıtla
  6. Serdar Arıkan

    Chiptuning uygulaması ile aracımın motoru daha güçlü ve etkileyici bir şekilde çalışıyor. İstediğim an güç hissi alıyorum.

    Yanıtla
  7. Samet Durmuş

    Chiptuning, aracımın hızlanmasını inanılmaz bir şekilde arttırdı. Şimdi her sürüş bir adrenalindir!

    Yanıtla
  8. Volkan Özkan

    Chiptuning uygulaması ile aracımın hızlanması daha lineer ve kontrollü hale geldi. İstediğim an gücü hissetmek harika bir duygu.

    Yanıtla
  9. Hakan Taş

    Chiptuning, aracımı gerçek bir performans makinesine dönüştürdü. Hızlanma ve güç hissi müthiş!

    Yanıtla
  10. Halil İbrahim Güler

    Chiptuning yaptırdıktan sonra aracımın çekişi inanılmaz bir şekilde arttı. Rampalarda ve virajlarda kendine güvenle gidiyor.

    Yanıtla
  11. Serdar Arıkan

    Chiptuning ile aracımın ivmesi adeta bir roket gibi. Hız tutkunları için kesinlikle tavsiye ederim.

    Yanıtla
  12. İbrahim Öztürk

    Chiptuning sayesinde aracımın torku gözle görülür şekilde arttı. Sanki bir güç patlaması yaşanıyor.

    Yanıtla
  13. Ayhan Kılıç

    Chiptuning, aracımın hızlanma performansını tavana çıkardı. Adeta bir füze gibi hızlanıyor.

    Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir