Motorsiklet Tuning & ECU Remapping
Yayınlanma Tarihi : 01 Mar 2024
Yazı Kategorileri : Blog | Dimsport | Teknik Bilgiler

Motorsiklet Tuning & ECU Remapping – Bilmeniz Gereken Her Şey

Yakıt Enjeksiyon Sistemlerinin güvenilir Karbüratörlerin yerini aldığı günümüzde, Motor Kontrol Ünitesi (ECU), en yüksek motor verimliliğini garanti etmek için içten yanmalı bir motordaki çeşitli aktüatörleri elektronik olarak düzenleyen güç dağıtımını kontrol eder. Soru şu: Motosiklet Tuning ve ECU Remapping genel motorlu sürüş deneyiminizi nasıl etkiliyor?

Motorsiklet Tuning & ECU Remapping ne işe yarar?
Motor Kontrol Ünitesi olarak da bilinen motosiklet ECU’su, yakıt doldurma, kıvılcım avansı, gaz kelebeği plakası açıklığı ve kapalı döngü lambda izleme dahil olmak üzere her motor çalıştırma elemanını kontrol etmekten sorumlu son derece gelişmiş bir bilgisayardır.

Motor kontrol ünitesi (ECU) ayrıca belirli koşullar altında üretilen güç miktarını sınırlayan tork ve güç sınırlayıcılarla donatılmış olarak gelecek.

Daha fazla motosikletin daha sıkı kirlilik standartlarına uyması için, belirli şanzıman dişlilerindeki gücü ve motorun dakika başına kaçınılmaz devrini sınırlamak daha iyidir.

Remapping, aracın motorundan mümkün olan en iyi performansı elde etmek için motor kontrol ünitesinin (ECU) ayarlarının değiştirilmesidir.

Bir motosikleti yeni bir egzoz sistemi veya hava girişi gibi satış sonrası bileşenlerle yükselttiğinizde, motosikletin ECU’sunu yeniden eşleştirmeniz gerekir. Motosikletin motorunun istenilen şekilde çalışmaya devam etmesini garanti altına almak için bunu yapmalısınız.

Motorsiklet Tuning & ECU Remapping Güvenli mi?

Eğitimli bir uzman motosikletinizin haritasını yeniden çıkarırsa güvenlidir. Eğer bir ECU’yu yanlış eşlemelerle yüklerseniz, onu kalıcı olarak hasar riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Motor konusunda ise bir kez daha belirtmek isterim ki, bir profesyonel tarafından yapılan kurulum risksiz olmalıdır. Ancak son yıllarda elektroniklerin ne kadar gelişmiş hale geldiği göz önüne alındığında, ECU’yu motora zarar verecek şekilde teorik olarak yapılandırmak muhtemelen mümkündür.

Motora zarar verebilecek bir modülün yanlış yapılandırılması da mümkündür. Bununla birlikte, doğru bir şekilde yeniden eşlenen bir motorun, daha güvenli bir hava-yakıt oranıyla çalıştığı için teorik olarak daha güvenilir olması gerektiğini belirtmek önemlidir.

Garantiler söz konusu olduğunda bu biraz karanlık bir durum ve bunların çoğu bayinin kararına bağlı. Yine de bazı Chiptuning firmalarının bayilerden iş aldığını unutmamak gerekir.

Bazı bayiler, tüketicilerin rahatsız edici kısıtlamalar hakkında çığlık atmasından bıkmış ve bıkmış durumda, bu nedenle müşterilerin şikayet etmeyi bırakması için müşterilerini Güvendikleri Chiptuning firmalarına gönderiyorlar.

Motorsiklet Tuning & ECU Remapping Buna Değer mi?
Motor kontrol ünitesinin veya ECU’nun ayarlanması, bir motosikletin genel performansını artırmanın tartışmasız en etkili yollarından biridir.
Fabrikada ayarlanmış bir ECU ile karşılaştırıldığında, yeniden eşlenen bir ECU güçte yaklaşık %10-15 oranında bir artış ve torkta yaklaşık %15-20 oranında bir artış sağlayacaktır.

Performansta başka iyileştirmeler yapmış olsak bile, ECU’nun yeniden eşlenmesi bazen aracın hızlanmasını ve azami hızını önemli ölçüde etkileyebilir.

ISYTuning – Motorsiklet Tuning & ECU Remapping
ISY TUNING olarak motosikletinizi uzmanlarımızın ellerine bırakabilir ve onu yenilenmiş, profesyonelce yeniden haritalandırılmış ve ayarlanmış olarak geri alabilirsiniz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için en son teknolojiyi ve bilgiyi kullanıyoruz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir